Real Madrid – Atheltico Madrid (Champions League Final)

Poate cel mai așteptat meci din tot anul în lumea fotbalului este finala de Champions League. Cele mai bune două echipe din lume se luptă pentru titlul suprem.

Anul acesta a fost rândul celor din Madrid, mai precis Real și Athletico.

Avem o echipă a lui Athletico care este pe val, a câștigat campionatul și se pare că are aripi. De partea cealaltă un Real Madrid care vrea să câștige cupa mai mult decât orice pentru a 10-a oară să compenseze campionatul pierdut.

Și ce meci am avut!

Mereu te aștepți ca finala să fie deosebită și să aibă răsturnări de situație. Nu vrei să vezi un meci în care o echipă pur și simplu mărșăluiește pe teren și dă 3-4 goluri și îi lasă pe adversari fără drept la replică.

Aseară meciu a avut de toate:

  • favoriții au fost conduși până în minutul 93
  • au egalat în cele 5 minute de prelungiri
  • răsturnare de situație în prelungiri

Nu sunt fan Real, nici Athletico dacă stau bine să mă gândesc le urăsc pe amândouă :D. Țin cu Barca deci e logic de ce nu îmi place Real, iar Athletico a câștigat campionatul la mustață în față Barcelonei.

Meciul acesta a fost un exemplu clar între o echipă mare și una normală. Da, a câștigat campionatul Athletico, însă mai are mult până să ajungă o echipă mare. Echipele mari sunt cele care trag până în ultima secundă și te împing dincolo de limite și reușesc din jumate de ocazie să scoată un gol și să readucă egalitatea pe tabelă.

Sergio Ramos a fost cel care a egalat în minutul 93 printr-o lovitură de cap și a trimis meciul în prelungiri.

Iar prelungirile au fost clar în favoarea Realului pentru că a reușit să facă față presiunii mult mai bine. Athletico s-a apărat foarte bine până aproape de finalul timpului regulamentar, reușind să îl facă pe Cristiano Ronaldo aproape inexistent în meciul acesta. Singurii care reușeau să mai întoarcă apărarea adversă erau Di Maria și Bale.

Însă Bale, Marcelo și Cristiano Ronaldo reușesc să marcheze în prelungiri (ultimul din penalty) spulberând în 10 minute orice șansă și speranță pe care o mai avea Athletico.

Final: 4-1 pentru Real și a fost meritat. Al 10-lea trofeu Champions League în palmaresul celor de la Real.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s