Aventuri #1

Mă gândeam să încep o serie de articole (Aventuri) în care să prezint diferite situații amuzante prin care am trecut. Aș avea câteva în minte și sunt sigur că se vor mai aduna destule.

Asta s-a petrecut acum 2 ani, cand eram anul III la facultate. Stăteam în Belvedere Vechi-A1 (pentru cine știe) și am avut noroc să cad în cameră cu doi tipi foarte tari. Pe primul ciumpalac îl știam pentru că am mai stat cu el și în anul I (să îi zicem Eugen).

Trebuie întâi să vă introduc puțin în atmosfera acestui cămin cu băi la comun, fără termopan și ușe la balcoan care nu se închideau. Am avut ghinionul să nu am o medie destul de mare pentru a sta în căminele alea șmechere în anul III, însă nu aș schimba cu nimic experiențele pe care le-am avut acolo.

Stăteam la etajul 4 din 4, ultima cameră pe dreapta (402), deci în capătul culoarului unde era și ușă la balconul de pe etaj. Era iarnă, frig în draci afară, zăpadă, mâzgă, muci. Ușa de la balcon nu se închidea, te trezeai dimineață cu zăpadă până la ușă la tine. În cameră aveam geamuri duble, nu termopan, de alea din lemn.

La un moment dat în timp și spațiu, a început să fie frig în cameră. Calorifer la maxim, dar tot frig. Închis ușa la balcon, legată cu sârmă, tot frig. Sesizare jos că nu merge caloriferul nostru cum trebuie, nenea ne zice că oricum nu are ce face. Sunt setate într-un anumit fel și nu ai cum să modifici și nici pe coloană nu e problemă.

Noi nu ne prea uitam pe geam, adica ce Dzeu să vezi pe geam interesant? Este căminul de medicină de partea cealaltă, dar nu e ca vara când se mai schimbă fetele în fața geamului. Acum era iarnă, nu e nici dracu în față geamului.

Însă am primit un pachet de acasă și sticla de țuică (da, așa e viață în cămin) nu mai avea loc în frigider. Am zis să o pun pe pervaz.

Atunci am văzut geamul spart. Abia după 3 săptămâni am văzut că noi avem unul din geamuri sparte (de la dublură). Avea așa o fâșie lată de 30 cm care lipsea din partea de sus.

Cometariile sunt de prisos. Am stat ca șoarecii în cameră cu geamul spart 3 săptămâni, în mijlocul iernii. Dublura de afară, dar frigul venea.

Am abordat problema cu seriozitate și am înlocuit geamul spart cu scotch (scoci). Frumos, în două straturi cumva, iar între ele aer. Un fel de termopan home made. Eugen a fost geniul care a făcut asta. A cerut să îi zicem Meseriașu de atunci și am luat o gură de țuică în cinstea noastră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s