55,6% știu să scrie cu doi de i

De vreo 3 ani cea mai mare problemă în iulie este BAC-ul. A devenit cel mai important examen al anului de departe. Dacă te gândești că ai vreo boală rară, gândește-te de două ori pentru că unii copii au de dat BAC-ul.

În acest moment avem o promovabilitate de 55.65% pentru 2013, nu o să se mai modifice mult. Ce să zic, față de 44% de anul trecut, este o creștere semnificativă, dar în niciun caz nu trebuie să te umfli în pene.

Ar trebui să îți pocnească obrazul de rușine dacă nu l-ai trecut.

Am terminat un liceu cu profil real, mate-info, și nu mi-a plăcut matematica pe cât și-ar fi dorit poate părinții. Dar și acum aș trece la matematică cu o notă decentă. Pentru că noi mai și învățam.

Da, stăteam la bere până seara, nu îmi faceam toate temele, jucam CS câteva 6 ore pe zi, dar știam că BAC-ul este o chestie serioasă, știam că îmi afectează admiterea la facultate. Fără multe discuții: știam că trebuie să învăț.

Multe dintre informațiile acelea nu le folosesc în viața de zi cu zi. Când merg să îmi iau de mâncare fac un calcul banal, nu fac niște funcții, nu programez C++ când deschid laptop-ul și când vorbesc pe Facebook nu analizez personaj cult dintr-un roman românesc, însă toate astea îți trebuie.

Pentru că dacă vrei să mergi la facultate, trebuie să joci după niște reguli pe care le respectă și restul. Dacă vrei să renunți la facultate sau să nu iei BAC-ul și devii Steve Jobs peste noapte, bravo ție.

Iar când scrii că modelul tău în viață este Gigi Becali sau Daniela Crudu, ar trebui să fie cineva lângă tine și să te lovească la fiecare literă scrisă cu o riglă de lemn peste mână. (Search pe Google după perle de la BAC, pentru că unii au scris așa ceva)

Un articol interesant despre BAC: Un ministru pe jumatate bou

Un alt articol care are ca subiect BAC-ul și problemele lui: Bacalaureat – doi vinovați (cred ca are dreptate, însă ar trebui să ia în calcul și pe puțoiul de 18 ani care nu vrea să învețe)

Drept dovadă Dojo are un cometariu foarte bun la acest articol:

@Zmelix, la 18 ani ai pretentia sa fii considerat adult, cand e vorba de betii, sex, condus masina. Adica toate chestiile care ti se par cool, ca deh, adultii au acces la ele. Atunci sa ai pretentia sa fii adult si cand e vorba de viitorul tau. E plina tara de putzoi care se crizeaza, daca le spui ca-s puztoi, dar care au pretentia sa-i vezi ca maturi doar cand le convine lor.

In liceu e normal sa incepi sa-ti doresti o cale in viata. Sa iti alegi o faculta, sa incepi sa te certi cu ai tai (nu doar pentru ca nu te lasa la party-uri), sa iti planifici un viitor. Am stiut de la 14 ani ce doresc sa fac, la fel destule generatii de copii care nu au mai avut nevoie de spaga la BAC, ca se bateau pe note mari. :D

Și am să închei cu ce a zis Centaurul:

pentru toti care au luat bacul, va urez un sincer ma doare in cur. serios. au luat 55%. nu e nici o realizare. nu vreti aplaudati si pentru ca respirati?

Reclame

2 păreri la “55,6% știu să scrie cu doi de i

  1. Pingback: Bun De Citit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s